dijous, 30 de març del 2023

París érem nosaltres




 Sinopsi:

La novel·la recorre la vida d'un exiliat fill de rabassaires que s'enamora d'una jove i decideix refugiar-se a França durant la Segona Guerra Mundial.

París érem nosaltres és una novel·la d'una ambientació històrica amb personatges. que contribueix a tancar les ferides que la guerra i l'exili van produir en moltes famílies catalanes.

Compromès amb la República i proper a Lluís Companys durant la Guerra Civil, el protagonista de la novel·la se seobreposa a l'ambient tòxic de l'exili i combat l'adversari.


El Esplendor de la señorita Jean Brodie


 Sinopsi:

1930. Un col·legi femení d'elit. Una professora peculiar i influent. Un grup d'alumnes que aprendran el millor de la vida. I també el pitjor.

A l'Edimburg dels anys 30, l'escola femenina Marcia Blane és la institució cridada a educar les elits del demà. Entre la plana docent destacarà la peculiar Jean Brodie: una dona sofisticada d'idees conservadores i un gran encant. Una influència per a sis de les alumnes a qui tots anomenen el "grupet de Brodie". Noies impressionables que es reuneixen per conversar sobre pintura, feixisme, seducció... La senyoreta Brodie els hi ensenya tot el que segons ella les convertirà en dones virtuoses. Els ensenya a viure però a la seva manera.


De tornada a casa


 Sinopsi:

Una novel·la èpica, amb personatges memorables, que explora el poder de la maternitat, l'erosió que provoquen els records guardats durant generacions i el poder curatiu de la veritat.

eBiblio

La Llei d'hivern


 Sinopsi:

A La Llei d'hivern Ventura acompanya una jove en el comiat d'un avi moribund que l'ha cuidada des de petita. Mentre espera l'inevitable, la protagonista, s'endinsa en un viatge per la memòria i la imaginació.

Escrita en forma de monòleg interior i en primera persona, la novel·la és un cant a tot el que no es veu però forma part de la vida.

eBiblio

El Boig dels ocells


 Sinopsi:

Care Santos ens porta per primera vegada a la Nova York del segle XIX, amb una història màgica plena d'ocells.

En aquesta novel·la, ambientada a la Nova York de la segona meitat del segle XIX, Care Santos barreja personatges reals tan extravagants que podrien ser imaginaris amb éssers imaginaris que mereixerien ser reals, per construir una faula sobre la condició humana, el poder de l'amor, el llast de la pèrdua, la valentia dels pioners i les conseqüències fatals que a vegades poden tenir els nostres actes més ben intencionats.

eBiblio

Primera sang


 Sinopsi:

Amélie Nothomb narra la història del seu pare abans que ella nasqués. Una vida plena de peripècies que l'autora converteix en gran literatura.

A la primera pàgina d'aquest llibre hi trobem un home davant d'un escamot d'afusellament. Som al Congo, el 1964. Aquest home, segrestat pels rebels juntament amb mil cinc-cents occidentals més, és el jove cònsol belga a Stanleyville. Es diu Patrick Nothomb i és el futur pare de l'escriptora.

A partir d'aquesta situació extrema. Amélie Nothomb reconstrueix la vida del seu pare.

Unes Ganes salvatges de cridar


 Sinopsi:

Unes Ganes salvatges de cridar és la ràbia continguda que tenim a dins. Uns amics que viuen, moren i reneixen en cicles d'un dia, un ajudant d'enterramorts que és el sospitós perfecte per a un crim, una carta escrita des d'una zona de guerra... són algunes de les històries que ens donen la imatge d'un món que ens aclapara: un món sense marxa enrere, desolat per l'arrogància humana.

Escrits amb una prosa vigorosa que vessa personalitat, aquests nou contes travessats per la mort i el sexe apunten amb una mirada plena de sarcasme i humor negre a una humanitat crepuscular, un món hostil en què, malgrat tot, els personatges no deixen de viure o sobreviure.

La Dona més pintada


 Sinopsi:

Maties Palau Ferré va ser un pintor de Montblanc, nascut el 1921, apassionat i de caràcter desconcertant, que ha permès a Màrius Serra construir una novel·la que sap treure partit de les obsessions centrals de l'artista: d'una banda, el conflicte amb un promotor immobiliari amb qui va firmar un tracte abusiu, i d'altra, la fixació amb una model armènia d'ulls hipnòtics que va conèixer a París i que va retratar obstinadament durant anys. La vida d'aquest artista, tossut i idealista que va acabar cremant els seus propis quadres és un mite ple d'atractius. La novel·la de Màrius Serra explora el perquè de la decisió tan dràstica d'un pintor que semblava cridat a ser l'hereu de Picasso.

Les Nostres mares


 Sinopsi:

Les Nostres mares vol honorar la generació que va renunciar als somnis perquè les seves filles si que poguessin triar.

Desprès de conèixer aquestes dues poderoses dones, ens adonarem d'una cosa extraordinària que malgrat que sempre es reconeguin només les figures masculines, resulta que els autèntics referents de la vida eren elles, les nostres mares.

eBiblio

Quan el món es va trencar


 Sinopsi:

L'esperada seqüela de El Noi del pijama de ratlles. Què va passar amb la família del Bruno després de l'excursió del nen a l'altra banda del filferro espinós?

La novl·la la protagonitza la Gretel, la germana del Bruno, que va marxar de Polònia amb la mare quan tenia 12 anys i encara no s'havia acabat la guerra, cosa que les va salvar.

La novel·la aborda el sentiment de culpa i de responsabilitat. Al llarg dels anys, la Gretel es veu confrontada moltes vegades de manera directa amb el que va passar als camps d'extermini i amb els morts que van causar. Als anys 40 i 50 a Europa convivia entre víctimes de la guerra i perseguidors de nazis i col·laboracionistes.

La Librería en la colina


 Sinopsi:

Un llibre màgic que explica un lloc màgic: una llibreria microscòpica en un poblet perdut als turons de la Toscana.

Mai no és massa tard per fer realitat un somni. El desembre de 2019, Alba Donati, una reconeguda poeta italiana va decidir canviar de vida i obrir una petita llibreria a un poblet de la Toscana. L'empresa semblava condemnada al fracàs, però sorprenentment va despertar entusiasme.

En aquesta memòria narrativa, Donati ens explica la seva vida quotidiana i la de la llibreria al llarg d'un any.

eBiblio

La Secta


 Sinopsi:

La investigadora Mina Dabiri i els seus companys del departament d'homicidis de la policia d'Estocolm tornen a estar en una situació difícil. Un nen ha desaparegut i el cas s'assembla molt a un segrest anterior que va acabar tràgicament. Ben aviat les pistes suggereixen que hi ha altres nens que estan a punt de desaparèixer.

eBiblio

El Retrat de matrimoni


 Sinopsi:

El Retrat de matrimoni ens transporta a la Itàlia del segle XVI. La Lucrezia filla del duc de Medici, és una noia que creix feliç a l'ombra dels seus germans, lliure per observar el tresor de palau, explorar els passadissos secrets i espiar converses clandestines. No acaba d'encaixar gaire en el paper de duquessa, ni tampoc en les expectatives de la família. Però quan la seva germana gran es mor, la plàcida existència de Lucrezia quedarà sacsejada per sempre: amb prou feines a quinze anys es veurà arrossegada a una nova vida a Ferrara amb el seu marit.

eBiblio


El Retrat de matrimoni, una novel·la potent i evocadora, explora la fina membrana que separa la vida de la mort, i ofereix el retrat inoblidable d'una dona molt jove, castigada per ser diferent, que lluita per la seva supervivència.

La Cacería


 Sinopsi:

Primera entrega d'una sèrie protagonitzada pel detectiu privat Michael Sander. Jacobsen ambienta la història a la Pampa noruega. Neu, boscos, penya-segats ajuden a dibuixar un thriller ple de tensió.

El consultor de seguretat i investigador privat Michael Sander té la tasca d'investigar un vídeo que sembla mostrar dues persones perseguides fins a la seva mort. La seva fina és esbrinar qui són i perquè van ser assassinats. Però aquest no és pas un cas més, i aquests morts són només una peça del trencaclosques.

Nadie salva a las rosas


 Sinopsi:

Rihanna, una jove trans i del Marroc acaba de ser torturada fins a la mort pels seus segrestadors als afores de Barcelona. Marina, companya de pis, i Yusuf, la persona qua l'ha ajudat als darrers deu anys, s'uniran per mirar d'esbrinar què li ha passat a Rihanna.

Nadie salva a las rosas és una novel·la negra en què la seva trama gira entorn l'esclariment d'un assassinat, però és també una novel·la coral que ens fa reflexionar sobre els nostres prejudicis.

eBiblio

Aterratge


 Sinopsi:

No és una novel·la sobre el dol i la pèrdua, tot i que, evidentment, aquestes dues experiències hi són al rerefons, sinó una novel·la sobre la supervivència, experiència que està sempre acompanyada pel sentiment de culpa.

A Aterratge, la supervivènica no és només un fet, sinó també un lloc on arribar: allà on s'assumeix que hom ha sobreviscut sense sentir-se culpable per haver-ho fet. I és aquí on pren força el concepte d'aterratge: aterrar és assumir i encaixar el nou estatus de supervivent.

eBiblio

Les Singularitats


 Sinopsi:

Novel·la lúdica i polièdrica sobre la nostàlgia, la teoria quàntica, la vida i la mort a partir del personatge de Freddie Montgomery, un dels més memorables dins l'univers de l'autor.

John Banville torna a sorprendre amb una novel·la intel·ligent, delicada i ambiciosa. Una espècie de compendi literari on tot està connectat, no solament dins d'aquesta obra, sinó també amb les novel·les anteriors. Les Singularitats és la culminació de la seva llarga trajectòria en el món de les lletres.

eBiblio

Muerte en abril


 Sinopsi:

L'inspector Harry McCoy s'haurà d'entregar en cos i ànima a resoldre aquest cas si vol preservar la ciutat de Glasgow de la violència i el caos.

Un mariner nord-americà de la base de Holy Loch ha desaparegut. Mentre l'inspector Harry McCoy investiga el cas, una onada de bombardejos assetja la ciutat de Glasgow. Aviat es farà evident que el mariner desaparegut podria estar relacionat amb una tèrbola organització, liderada per un fanàtic sanguinari al servei d'una Escòcia molt diferent. Una Escòcia per la qual els seus ciutadans estarien més que disposats a matar.

eBiblio

Quinqui connection


 Sinopsi:

Dels baixos fons de Mallorca fins a la redacció del principal diari de l'illa, la trama de Quinqui connection condueix el lecto per una diversitat de personatges i situacions plenes d'humor negre, irona i crítica.

Diuen els rumors que a Son Banya, el poblat on es ven la droga a l'illa de Mallorca, la gitana que dirigeix el caln té un quadre que val una morterada. Una colla d'arreplegats es pensen que si el roben solucionaran els seus problemes de pasta.

El que no saben els pobres desgraciats es que ficar-se en un supermercat de la droga és perillós. Tindran ells la sort dels inconscients?


La Hija de Marx


 Sinopsi:

La Hija de Marx és un prodigi literari ple d'imaginació, documentació rigorosa (models de consoladors inclosos), erotisme i ironia; una crònica aguda i sumptuosa de les destinacions d'aquelles dones que envoltaven els revolucionaris, els utopistes i els reformadors del canvi de segle. Aquesta novel·la fou guardonada amb el Premi Lumen i avui es llegeix amb renovada admiració i actualitat.

Solas


 Sinopsi:

Després de Justicia, Javier Díaz Carmona torna amb un thriller ambientat a la part més aïllada i salvatge del País Basc.

Una història de secrets, desaparicions i depravació, amb una atmosfera sublim, aquesta novel·la ens porta a l'escarpat cor del País Basc per explicar-nos una història de crims, vicis ocults i un passat que es resisteix a desparèixer.

La Mentida més bonica


 Sinopsi:

La Mentida més bonica, una novel·la sobre una parella de professors d'institut que es jubilen després de passar per totes les etapes polítiques del país i de viure intensament els darrers anys, els més complexos, els més interessants.

eBiblio

La Columna


 Sinopsi:

Adrien Bosc reuneix les peces d'aquest trencaclosques i ressegueix les passes de Simone Weil durant aquells quaranta vuit dies que va ser a Espanya, en un llibre que esdevé un testimoni de valor incalculable.

Una mort molt dolça


 Sinopsi:

Una mort molt dolça narra la lluita per viure de la seva mare Françoise, ingressada en una clínica. Seran dies emotius i tensos, i de Beauvoir en fa la crònica amb una franquesa estremidora.

La reflexió sobre la mort és una constant en l'obra de De Beauvoir, que aquí teixeix un relat, alhora racional i emotiu.

Y ahora supera mi beso




 Sinopsi:

Una novel·la romàntic-eròtica que et farà entendre que no cal deixar per demà els petons que puguis fer avui.

eBiblio

Hijos de la fábula


 Sinopsi:

Joseba i Asier són dos joves bascos radicalitzats que passen a l'altra banda de la frontera pe integrar-se a la lluita armada d'ETA, que els instal·la en una granja del sud de França.

Però al cap de poc temps d'arribar, ETA renuncia a la lluita armada i ells es queden abandonats i sense diners, però lluny d'acovardir-se, decideixen continuar amb la lluita i ser el germen de la nova lluita armada del poble basc per la seva llibertat.

eBiblio

Tres citas con Carter


 Sinopsi:

En els primers capítols coneixerem tres dones, molt diferents entre elles, que han quedat amb Joseph Carter per tenir una cita el dia de Sant Valentí, a l'hora d'esmorzar, per dinar i per sopar, però totes tenen en comú que Carter les deixa plantades. Arrenca llavors una carrera per esbrinar què ha passat amb ell, quina excusa posa per no haver-se presentat i esbrinar si creuen aquestes excuses o no.

eBiblio


Guardiana de fuego


 Sinopsi:

Primera part de la Trilogia del fuego sagrado. Marcada des del seu naixement amb uns estranys ulls violeta i un enigmàtic llegat familiar, Ares Parisi ha viscut sempre com una noia normal, fins que descobreix que la seva història està marcada per secrets i misteris, dels quals no s'hagués imaginat mai.

eBiblio

Axel


 Sinopsi:

L'agent de policia judicial Axel Nash no és capaç de prendre's la vida amb calma i si no hi ha casos per resoldre, s'avorreix mortalment. Un mati rep la trucada de la seva nova companya: Marcos Goya, presentador radiofònic d'un programa nocturn, acaba d'aparèixer en un hotel de cites assassinat a ganivetades i amb restes aparents d'haver estat torturat.

eBiblio

Buscando a Ashley


 Sinopsi:

La commovedora història de dues dones fortes i valentes que converteixen una pèrdua aclaparadora en la possibilitat d'un retrobament.


La Casa dels caps de setmana


 Sinopsi:

Una intensa novel·la coral per explicar el que passa, el que es calla i allò a què es sobreviu.

La Casa dels caps de setmana, era una casa pensada per anar a gaudir, però s'acaba convertint en un infern. Les tres dones que protagonitzen la novel·la, de tres generacions diferents, representen l'evolució de com s'ha tractat en família el tema que vertebra la trama: l'abús a menors.

eBiblio

Hi ha algú altre




 Sinopsi:

No sempre hi ha algú altre, quan es trenca una relació... O potser si? El protagonista d'aquesta novel·la estava acostumat a un guió vital, a una partitura fixa, però ara descobreix que la vida se li haurà d'impregnar de jazz. Durant les estacions de tot un any tindrà temps per muntar un pis, anar construint un nou univers i conèixer llocs i persones noves. A la seva crisi de mitjana edat se li barreja amb escenes d'infantensa i els seus records contrasten amb el creixement dels fills i la nova realitat que l'envolta. Tornar a començar és millor si es fa en silenci, però de seguida descobrirà que el silenci no existeix. Sempre hi ha la remor de la ciutat, com el so del jazz. Sempre hi ha el llum encès al passadís, sempre hi ha algú altre.

divendres, 3 de març del 2023

El Cuco de cristal


 Sinopsi:

Nova York. Cora Merlo pateix un infart i ha de rebre un transplantament de cor. Mentre està convalescent, rep la vista d'una estranya dona amb una enigmàtica oferta: passar uns dies a Steelville, un petit poble d'interior, per conèixer la vida de Charles el seu fill i donant del cor.

A partir d'aquí, Cora començarà a conèixer els secrets que amaga aquella llar, un misteri que s'entén durant 20 anys i en un poble hermètic on, just el dia de la seva arribada, desapareix un nadó en un parc públic.

eBiblio

Sense càstig


 Sinopsi:

Sense càstig recull deu relats de morts impunes les investigacions de les quals, malgrat el pas dels anys, no han acabat de donar els seus fruits. En alguns casos perquè no s'han resolt, sigui perquè o bé no s'ha aconseguit trobar l'autor dels fets o bé no s'ha pogut incriminar el sospitós.

eBiblio

Aurora


 Sinopsi:

Torna Marc Artigau amb una obra brillant i plena de personatges inoblidables

La vida de l'Àngel ha quedat lligada per sempre a l'Aurora i als coralls vermells. L'ha estimada i detestada com no sabia que es podia fer. Als coralls els deu tota la resta.

La Dama


 Sinopsi:

Ragnar Jónasson inicia amb La Dama una sèrie de novel·la negra fascinant, intel·ligent i original. Una investigadora a punt de jubilar-se en un cas pertorbador, el més difícil de la seva carrera, pel qual només té 15 dies per resoldre'l.

eBiblio

Nosotros


 Sinopsi:

Història d'amor sorprenent i magistral. Irene creu haver viscut el matrimoni més perfecte del món. Any d'entrega i passió absoluta entre dos éssers humans, així evoca ella el seu amor amb Marcelo, el seu difunt marit.

Un País bañado en sangre


 Sinopsi:

En aquest assaig impactant, Paul Auster rastreja els segles d'ús i abús de les armes als Estats Units, des de la història colonial de la República, marcada pel conflicte armat contra la població nativa i l'esclavatge forçat de milions de persones, fins als tirotejos massius que dominen l'actualitat informativa, en un cercle viciós que s'alimenta a ell mateix. Barrejant biografia, anècdotes històriques i una anàlisi encertada de les impactants fotografies de Spencer Ostrander que durant dos anys ha recorregut i documentat els llocs on van tenir lloc més de 30 tirotejos, Auster ha escrit un llibre necessari impecable sobre les armes als Estats Units.

eBiblio

El Refugio de las mariposas


 Sinopsi:

El genocidi de Rwanda, els rituals màgics africans i les llegendes de la vall del Tena s'entrellacen en aquesta novel·la negra situada en un hotel de muntanya del Pirineu aragonès.

eBiblio

La Historia de las aventuras de Joseph Andrews


 Sinopsi:

Novel·la satírica, publicada per primera vegada el 1742. És una de les millors introduccions a la Anglaterra del segle XVIII.

La història és còmica. El protagonista és el jove i virtuós Joseph que s'ha de resistir a les insinuacions de la senyora Lady Booby. Joseph és acomiadat pel seu rebuig a la seducció. Sense feina i expulsat de Londres decideix tornar a casa a la recerca de la seva estimada Fanny. Camí a casa es troba amb el seu vell amic. el rector Abraham Adams, que encarna els valors cristians. Es succeïxen diverses aventures al llarg del camí.

eBiblio

La Felicitat conjugal


 Sinopsi:

Aquesta tendra història d'amor, basada en la del seu propi matrimoni, és l'obra més personal de Tolstoi, i també la més bonica.

Aquesta història gira entorn de l'amor veritable: l'amor que no es basa únicament en la passió i les emocions del primer enamorament, sinó en el sentiment que apareix després, que requereix una estima profunda i un esforç mutu per crear un futur en comú.

Cuando ya no quede nadie


 Sinopsi:

Quantes dècades de silenci pot resistir una família? Una novel·la ambiciosa sobre la memòria històrica, l'amor i la fortalesa de les dones a la postguerra.

Ofèlia acaba de perdre el seu pare i, després de rebre la notícia, torna a la seva ciutat natal. Un cop allà, no només es troba amb la llar de la seva infància, sinó també amb un passat familiar que desconeixia.

El que està a punt de descobrir podria canviar completament la seva percepció sobre la vida, la seva família i la història del nostre país.

eBiblio

Igual que ayer


 Sinopsi:

Després de l'èxit de No cerramos en agosto torna amb una novel·la negra apassionant que uneix intriga, retrat social i ironia. A través de les aventures del seu entranyable detectiu novell i del seu singular cercle d'amics, l'autor adapta el gènere negre al segle XXI, retratant l'evolució de la ciutat en els darrers quaranta anys i demostrant que, per molt de temps que passi, hi ha coses que mai canvien.

Lliçons de química


 Sinopsi:

Per a Elizabeth Zott, la cuina és química i la química és vida.

Elizabeth Zott és mare soltera i reticent estrella del programa de cuina de televisió més seguit dels Estats Units. A mesura que el seu èxit, augmenta ho fan també els seus enemics, perquè l'Elizabeth no només està ensenyant les dones a cuinat sinó també desafiant-les a alterar l'ordre establert.

Lliçons de química és una novel·la original i addictiva que desentranya de manera intel·ligent de gènere, la necessitat de ser un mateix i de per què ens hem de negar a acceptar les limitacions dels altres i tractar d'imposar les nostres.

eBiblio


Un Afer europeu


 Sinopsi:

Una novel·la negra amb un punt de sarcasme que ens descobreix les clavegueres de la política europea. Obra guanyadora del Premi Joanot Martorell.

El jove periodista Joan Ballester viatja a Brussel·les a cobrir un acte protocol·lari i sense interès en les institucions europees; la visita li permet deixar enrere per uns dies problemes sentimentals i familiars als quals no vol enfrontar-se. A la capital d'Europa, però s'assabenta de la imminent aprovació d'un tractat comercial que perjudicarà letalment els productors de taronja valencians. Ballester periodista escèptic però vocacional, ha detectat la notícia i decideix quedar-se a Brussel·les per esbrinar els interessos que s'amaguen darrera d'aquell acord.

eBiblio

Syrah i les filles de la vinya


 Sinopsi:

Novel·la que ens situa en un racó fictici del Penedès que encisa per l'ambient melancòlic. Es respiren secrets amagats darrera les parets de la masia dels Macabeu, entre les vinyes i els murmuris dels habitants del poblet.

És una història d'honor que s'esquinça i de llibertat irrefrenables amb la vida encotillada d'un poblet catòlic del Penedès del segle XIX. No és una novel·la històrica, és essencialment, una novel·la romàntica, però el romanticisme no és idíl·lic. De fet, és impetuós, cruel amb els personatges. L'amor es insidiós en totes les seves formes. Només n'hi ha un de pur i que hi preval: l'amor cap a la terra.

Nadie en esta tierra


 Sinopsi:

Aquesta és una història sobre el camí que de vegades recorren els somnis fins a convertir-se en malsons.

eBiblio

La Dama y la muerte


 Sinopsi:

Ningú sap qui és Dama, només que pinta. Es desconeix si és jove o vell, si és home o dona. De Dama només se n'ha sentit que pinta amb la mà esquerra, que executa els seus treballs com apunyalant el llenç. Excepte aquells que les compren, ningú no ha vist el que amaga sota el paper d'estrassa amb què envolta les pintures.

Amb cada subhasta la seva obra es revalora i la incògnita sobre la seva identitat augmenta, però quan un popular esportista, apareix assassinat, l'inspector Valtierra ha de trobar un nexe entre el crim i el quadre més recent del misteriós pintor.

eBiblio


Cròniques del mal d'amor


 Sinopsi:

Cròniques del mal d'amor reuneix les tres novel·les que han convertit Elena Ferrante en una de les veus més prestigioses de la literatura italiana contemporània. 

L'Amor que molesta és la novel·la que va revelar el talent de l'autor. Hi explora amb crueltat i passió la elació de la Delia amb la seva mare l'Amalia.

El segon, Els Dies de l'abandonament, explica la història angoixant d'una jove mare de dos fills que es veu abocada a un pou profund quan el marit l'abandona.

Tanca la trilogia La Filla fosca, on trobem la Leda. La coincidència amb alguns personatges d'una família inquietant desencadenarà un reguitzell de reflexions i tot de records al voltant dels orígens, la maternitat i la llibertat.

Revolución


 Sinopsi:

Revolución és molt més que una novel·la sobre els dramàtics aconteixements que van sacsejar la república mexicana durant el primer terç del segle XX. És un relat d'iniciaició i maduresa a través del caos, la lucidesa i la violència i el descobriment sorprenent de les regles ocultes que determinen l'amor, la lleialtat, la mort i la vida.

eBiblio

Maldita Roma. La Conquista del poder de Julio César

  Sinopsi: En aquesta nova entrega de la saga sobre Juli César, el lector es submergirà en la història de Roma i en la ment del primer César...