dijous, 23 de desembre del 2021

La Chocolatería de los sueños (1)


 Sinopsi:

Aquest llibre forma part de la sèrie que es pot llegir independentment. La història es desenvolupa en un carrer d'Oxford on hi ha una sèrie de botigues molt peculiars regentades majoritàriament per dones joves, que a més són amigues.

dimecres, 22 de desembre del 2021

Pan de limón con semillas de amapola


 Sinopsi:

Aquesta novel·la és una història sobre l'amistat femenina, sobre secrets guardats i receptes de pa oblidades. Però, sobretot és la història d'unes dones que aprenen a decidir amb llibertat sobre el seu futur.

Vecinos


 Sinopsi:

Danielle Steel ens brinda una història plena d'humanitat sobre l'amistat, la confiança, el coratge i l'indestructible poder de l'amor.

Quan s'esborren les paraules


 Sinopsi:

Deu anys després de la publicació de Quan èrem feliços, Rafel Nadal torna a posar la seva mirada literària sobre la memòria, el pas del temps i les noves generacions en aquest llibre íntim i delicat amb el qual tanca la saga familiar més venuda de la literatura catalana.

Guía del club de lectura para matar vampiros


 Sinopsi:

Guía del club de lectura para matar vampiros és un llibre ple de misteris i enganys que compta amb uns bons personatges. Té parts aterridores i escabroses, però es llegeix amb veritable addicció, amb uns personatges totalment creïbles.

De portes endins


 Sinopsi:

Una novel·la emocionant i punyent que transita per la vida de tres generacions de veïns de Barcelona del segle XX; narrada per un ascensor modernista molt especial.

Aquesta novel·la coral, costumista i històrica és original, emotiva i està repleta de personatges que deixen emprenta. Un text alhora humà i fantàstic que ens permet redescobrir que, encara que el temps passi, hi ha coses que no canvien gaire.

Billy Summers


 Sinopsi:

Billy Summers és un assassí a sou i el millor, però té una norma: només accepta un encàrrec si el seu objectiu és realment una mala persona.

Ara vol deixar-ho, però li queda un últim cop. I sent un dels millors franctiradors del món i un autèntic Houdini quan toca desaparèixer, que podria sortir malament? Tot.

La Otra orilla


 Sinopsi:

Elena Moya recorre el Delta de l'Ebre amb una novel·la inoblidable sobre la determinació i la lluita contra el destí.

Una història d'afectes i de somnis, de classes socials, de lluita i voluntat que connecta un passat marcat per la guerra i les dues Espanyes amb un futur esperançador en el qual les dones són les noves protagonistes.

Los Dominios del lobo


 Sinopsi:

Publicada originalment l'any 1971, és la primera novel·la de Javier Marías. L'acció transcorre enterament als Estats Units i els personatges són així mateix americans, i aquesta Amèrica retratada és una divertida parodia i alhora un homenatge al cinema dels anys daurats de Hollywood.

Porcs


 Sinopsi:

Història rural amb diversos salts temporals, personatges perdedors i rancúnies familiars, marcada per les creences i supersticions que envolten els Urpians, nom que reben els cingles de Matallops per una llegenda negra del segle XVIII, rerefons de totes les desgràcies del poble.

Els Sofriments del príncep Sternenhoch


 Sinopsi:

El malgirbat i pobre d'esperit príncep Sternenhoch, funcionari i home de confiança de l'emperador alemany Guillem, es casa amb una jove igualment poc agraciada, la Helga, de caràcter enigmàtic i diabòlic. Una infidelitat d'ella desperta en el príncep un odi furibund que el sumirà en una espiral de bogeria i deliri.

Amb aquesta novel·la Ladislav Klíma transgredeix totes les normes socials de l'epòca provocant el lector amb escenes obscenes i fins i tot perverses, tot plegat impregnat d'un sentit de l'humor inconfusible.

Arsène Lupin contra Herlock Sholmès


 Sinopsi:

En aquesta novel·la d'intriga i acció és decisiva la col·laboració del cèlebre detectiu anglès Herlock Sholmès. L'audaç i impassible britànic accepta el repte de resoldre una cadena de robatoris, desaparicions i assassinats recents que apunten Lupin com a cervell dels fets. Durant 10 dies, el lladre i el detectiu han de jugar les seves cartes tan bé com sàpiguen o com puguin. Qui dels dos en sortirà triomfant?

Una Família


 Sinopsi:

Toni Sala s'estrena en el terreny de l'autobiografia familiar. El llibre arriba fins el moment actual, però sobretot acaba amb el final de l'adolescència de Sala i narra la història de la seva família.

Presons de paper


 Sinopsi:

Presons de paper un cant a l'esperança. a la companyonia i a la força que ens donen els ideals en el marc repressiu de la postguerra.

Un jove viatja fins al poble per acomiadar per sempre més al seu besavi Tomàs i serà en aquest retrobament familiar quan començarà a estirar el fil del seu avantpassat. Una història que el portarà a la Guerra Civil i al poeta del poble, a Miquel Hernández, el qual va coincidir a la presó amb el seu besavi, un republicà que també va conèixer Capa al camp de batalla.

La Chica italiana


 Sinopsi:

Una novel·la plena de glamour, intriga i amor escrita per l'autora de la saga Las Siete hermanas.

Des dels pintorescos carrers de Nàpols fins als enlluernadors escenaris dels més prestigiosos teatres del món, el viatge de Rosanna és una emocional història de passió, traïció i autodescobriment.

dimarts, 21 de desembre del 2021

Els Desperfectes


 Sinopsi:

Els Desperfectes és un conjunt de relats curts que giren al voltant de dos grans temes, la mort i el menjar. Els personatges que poblen els relats, gens exemplars, s'embarquen en empreses gens pragmàtiques, accepten desgràcies amb molta tranquil·litat o busquen alternatives poc realistes als seus problemes.

El Club de los psicópatas


 Sinopsi:

Una plataforma d'Internet ha conectat a diversos joves que es fan anomenar Alpha, Delta, Bravo, Easy i Charlie, autodenominats com a conjunt "Els nois de Jack" en honor a Jack el Destripador, i que tenen com a objectiu ser artistes de l'assassinat. Connor i Nikki dos adolescents, violen la intimitat del seu xat, cosa que farà que es converteixin en l'objectiu d'aquest club de psicòpates.

El Instituto Topeka


 Sinopsi:

L'última obra de Ben Lerner, El Instituto Topeka, és una novel·la brillant on l'autor ens fa una radiografia de la societat americana a través d'una família del mitjà Oest en el canvi de segle.

Finalista del Premi Pulitzer i un dels 10 millors llibres de l'any segons The New York Times i The Washington Post.

Lissy


 Sinopsi:

Hivern de 1974. La jove Marlene està embarassada del sue marit, Herr Wegener, l'home més temut d'el Tirol. Com que vol criar el seu fill lluny de la violència, la jove decideix allunyar-se'n, però durant la fugida té un accident de carretera, del qual la salva en Simon, un agricultor de muntanya que viu a l'estil tradicional tirolès.

El Panta maleït


 Sinopsi:

L'assassinat el 2017 d'una parella de joves al pantà de Susqueda continua sent un misteri. No s'ha trobat l'arma homicida, es desconeix el mòbil del crim i no està clar on es van cometre els assassinats.

El cas té com a rerefons Susqueda, un pantà maleït i envoltat de misteri on han confluït successos, accidents, tragèdies i crims al llarg del temps.

divendres, 17 de desembre del 2021

L'Altra casa


 Sinopsi:

Una reflexió sobre l'existència, la vida autèntica i l'amor, que ens recorda la capacitat dual de l'art d'elevar-nos i destruir-nos.

Una escriptora casada convida un famós pintor a fer una estada creativa al refugi proper a la casa familiar. Atreta per la seva obra, creu que la seva presència podria ajudar-la a aclarir el sentit de la seva pròpia existència. Però a mesura que passa el temps l'artista pertorbarà la calma de la casa i crearà un nou ordre de relacions entre els protagonistes.

La Cuenta atrás para el verano


 Sinopsi:

La Cuenta atrás para el verano és un relat emocional en primera persona en què la protagonista narra un dels aprenentatges més importants de la seva vida, el trascendental pas de l'adolescència a la maduresa.

Tracta els temes que per ella són importants com l'amistat, les relacions sentimentals, el pas del temps i la família.

Volver a dónde


 Sinopsi:

La nova obra de Muñoz Molina reflexiona sobre el pas del temps, la construcció dels records i la importància dels mateixos per mantenir-nos drets en moments en què la realitat queda en suspens.

Volver a dónde reflexiona també a sobre el temps de pandèmia, la identitat, la memòria i la responsabilitat que adquirim amb les noves generacions.

Moon tiger


 Sinopsi:

Moon tiger és una novel·la deliciosa i sosfisticada que narra la vida de la Claudia Hampton, una escriptora de divulgació històrica que ara jeu en un llit d'un hospital de Londres, sola

La novel·la va endavant i enrere en el temps i recrea el mosaic complex de la vida caòtica i poc convencional d'aquesta dona ingovernable.

Agnes Grey


 Sinopsi:

El retrat més fidel de la institutriu victoriana i alhora una magnífica història d'amor.

Agnes Grey és una revelació del precari estatus de la institutriu. Un relat íntim, quasi secret, d'esforç i d'humiliació, i de defensa del món interior i de la integritat moral. Ens presenta un retrat de la duríssima situació amb la qual es trobaven les institutrius, dones amb una àmplia educació, però que no podien accedir a cap altre feina. D'altra banda, a les cases dels seus alumnes no es podien relacionar amb els senyors, que les menystenien per la seva pobresa, ni amb els criats, dels quals les separava la seva educació superior.

Después de la guerra


 Sinopsi:

El gran thriller històric de Hervé Le Corre, mestre del noir francès, és una història de venjança que mira de cara als fantasmes dels anys 50.

Bordeus, anys 50. Una ciutat plena de ferides després de la Segona Guerra Mundial per on es passeja la inquietant figura del comissari Darlac, un policia sense escrúpols que va col·laborar amb el règim nazi. Alhora, lluny però perillosament a prop, comença a néixer un nou conflicte: els joves són cridats a Algèria. 

Tiempo de perdón


 Sinopsi:

Grisham torna a les seves arrels situant la novel·la al Mississipi, estat en què va crèixer i on va exercir com a advocat. Alhora, aborda una vegada més les qüestions que el preocupen, com el racisme, la desigualtat davant la justícia, els prejudicis del sistema legal, l'abús de l'autoritat i la pena de mort, essencials a un llibre que neix amb la vocació de ser "un Grisham clàssic".

La Comunitat


 Sinopsi:

Un assassinat en una petita comunitat de veïns en un barri benestant d'Oslo, i la sensació de seguretat se'n va en orris. La Comunitat és la segona novel·la d'aquesta psicòloga noruega.

La Rikke i l'Asmund, una parella amb dos fills, compren un apartament en un barri benestant d'Oslo. Tot és meravellós, o no. El veí de dalt, amb qui la Rikke tenia una aventura, és assassinat i qualsevol dels membres de la comunitat de veïns en podria ser el culpable, tots amaguen un secret o altre.

Friday Black


 Sinopsi:

Friday Black és un recull de dotze relats distòpics sobre el racisme i la societat de consum, als Estats Units, i té un important component de crítica social.

És, en resum, un dels llibres més innovadors i que han causat més sensació recentment als Estats Units.

Un Amor


 Sinopsi:

Nat és una traductora en crisi que va haver de fugir del seu treball per robar. Al poble haurà d'aprendre a bregar amb uns codis socials diferents, sovint masclistes i retrògrads, sempre indesxifrables i pertorbadors per a ella. La trama d'aquesta novel·la és el de menys, és només una excusa per plantejar debats i dilemes morals tant per als personatges com per als lectors.

Els llibres de Mesa són fàcils de llegir, però difícils d'abandonar, en poques pàgines genera ambients densos i sensacions incòmodes que et perseguiran uns dies després de la seva lectura.

Xiula la mort


 Sinopsi:

Xiula la mort és una novel·la ambientada en el bombardeig del 2 de novembre de 1937 a la ciutat de Lleida. Teniu a les mans un relat de ficció carregat d'acció, d'intriga però també d'amor i de moltes emocions que ens apropen a un dels successos més colpidors i tràgics de la història recent de la capital del Segre. És un petit homenatge a totes les persones que hi van perdre la vida.

dilluns, 13 de desembre del 2021

La Família Aubrey


 Sinopsi:

És una gran novel·la amb molts referents autobiogràfics i grans similituds amb la realitat infantil i adolescent de l'autora.

Aquesta família, inestable i excèntrica, corprèn el lector des del principi i sense necessitat de què les coses se'ns expliquin del tot o de què ens ensopeguem amb fets excessivament tràgics.

El Cor de la nit (2)


 Sinopsi:

Segona part de la trilogia de La Família Aubrey, una aproximació privilegiada a les primeres dècades del segle XX.

El Cor de la nit, com l'anterior, s'endinsa en la vida d'aquesta família tan especial. En la vida de cadascun dels seus membres, que intenten trobar el seu lloc en un món canviant i que, potser, mai més no tornarà a ser el mateix. Perquè la gran ombra de la guerra s'allarga sobre Europa com una catàstrofe anunciada.

Mai


 Sinopsi:

Ken Follett torna al thriller amb una emocionant novel·la que imagina el que no es pot ni imaginar: la imminent amenaça de la Tercera Guerra Mundial. Des de l'abrusador desert del Sàhara fins a l'ala Oest de la Casa Blanca i els passadissos del poder de les grans capitals del món, el mestre de la narrativa d'acció i suspens imagina un escenari de crisi global sense precedents en què un petit grup de personatges compromesos i tenaços lluita en una carrera contra rellotge. Mai és un thriller extraordinari, ple d'heroïnes i de mala gent, de falsos profetes, d'agents d'èlit, de polítics desencantats i de cínics revolucionaris.

Últimos días en Berlín


 Sinopsi:

Es tracta d'una novel·la històrica, "d'amor i d'amistat, de gent corrent, gent quotidiana en una època molt convulsa". La novel·la està ambientada al Berlin dels anys 30 previs a la Segona Guerra Mundial, on un jove no abandona el seu somni de retrobar-se amb la seva mare i el seu germà petit, als que la família va haver d'abandonar fugint del règim leninista.

La Bestia


 Sinopsi:

Any 1834. Madrid, una petita ciutat que intenta obrir-se pas més enllà de les muralles que l'envolten, pateix una terrible epidèmia de còlera. Però això no és l'única cosa que aterroritza els seus habitants, sinó que comencen a aparèixer cadàvers desmembrats de nenes. Tots els rumors apunten a la bèstia, un ésser a qui ningú ha vist però que tots temen.

El Regreso de la villa de las telas (4)


 Sinopsi:

Ausburg any 1930. Marie i Paul Melzer viuen feliços amb el seu fill petit Kurti i els bessons Dodo i Leo.

Però, la villa, no és aliena a a situació política que viu Alemanya i la crisi econòmica impacta amb força al negoci familiar. Tenen importants deutes i Marie s'haurà d'enfrontar a doloroses decisions per evitar la ruïna.

Pájaros a punto de volar


 Sinopsi:

Escrits entre 1938 i 1949, no són històries de crims ni de suspens, ni històries d'animals, sinó relats psicològics. Ens presenta a una jove i encara desconeguda escriptora que era massa tímida o inexperta per revelar tot l'abast del seu talent, però que va aconseguir un primerenc èxit a l'expressar una vida turbulenta, febril i sovint desesperada amb una forma artística disciplinada i un llenguatge senzill i gairebé brusc. Són 14 narracions sobre habitants sense llar de les grans ciutats, nenes espavilades, sobre amants atrapats en els seus somnis i sobre homes i dones madurs tristos i baquetejats per la vida.

Crims


 Sinopsi:

L'obra recull set casos sonats que el periodista va analitzar al programa Crims de Catalunya Ràdio o a la sèrie homònima de TV3. Set crims que ens remeten a alguns dels casos més coneguts de la crònica negra catalana, i que ens presenten els aspectes més foscos d'un país, però que pretenen anar més enllà i analitzar les qüestions més sinistres de l'ànima humana.

Policies


 Sinopsi:

Aquesta és una història de policies, protagonitzada pels Mossos d'Esquadra i ambientada en els convulsos temps de la Barcelona olímpica.

Una novel·la en clau d'homenatge sobre els orígens i les competències del nostre cos policial i al més pur estil Ed McBain, amb una trama trepidant i una sèrie de personatges astuts i fèrtils quan es tracta de jugar amb els nervis dels lectors.

Agnes


 Sinopsi:

Agnes Romaní ha rebut l'encàrrec d'escriure la biografia de Luis Foret, un escriptor de novel·la negra tan reeixit com misteriós, ningú sap qui és.

Per a Foret ha arribat el moment de retirar-se, cosa que farà després de publicar el proper llibre: les memòries, de la mà d'Agnes. Ella, que s'ha llegit totes les seves novel·les, vol conèixer i desemmascarar el seu idolatrat autor. El contacte que mantenen tots dos es fa exclusivament per correu electrònic, mitja pel qual Foret li anirà explicant alguns capítols de la seva vida; una vida que no se sap si és la seva o la de les dones amb qui va mantenir contacte.

Una Familia normal


 Sinopsi:

Si la polícia acusa la teva filla d'assassinat fins on arribaries per mantenir unida la teva família?

Adam i Ulrika, un matrimoni normal, viuen amb la seva filla Stella de divuit anys, en una zona als afores de Lund. Aparentment, la seva vida és perfecta... fins que un dia la seva filla Stella és arrestada per haver assassinat un home gairebé quinze anys més gran que ella.

dissabte, 11 de desembre del 2021

Los Caminantes


 Sinopsi:

Los Caminantes és un relat inquietant que recull els darrers dies de la civilització tal com la coneixem. Després de sobreviure a una pandèmia que fa que els morts tornin a la vida, els supervivents s'enfronten a la tasca d'arribar al final de cada dia.

La novel·la narra amb un llenguatge visual i directe la relació d'aquests supervivents al voltant d'un personatge misteriós: el Pare Isidre.

Hasta donde termina el mar


 Sinopsi:

Alaitz Leceaga ambienta la seva tercera novel·la en el mar Cantàbric, amb una història de misteri que transcorre a principis del segle passat.

Hasta donde termina el mar, és una intriga apassionant sobre secrets familiars, venjança i el poder redemptor de l'amor, ambientada en els dramàtics paisatges de la costa de Biscaia, terra de llegendes on encara se sent parlar de sirenes.

Los Silencios de Hugo


 Sinopsi:

Inma Chacón publica Los Silencios de Hugo, una novel·la que explora la malaltia i amb què l'autora pretén rendir homenatge a la seva terra, Extremadura, així com als pacients de sida i les seves famílies, a qui va tocar viure els anys més durs d'aquella malaltia durant els anys 80 i 90 a Espanya.

Encrucijadas


 Sinopsi:

És la primera entrega d'una trilogia sobre la família Hildebrant que l'escriptor encara no sap com continuarà.

Ambientada a Chicago entre el Nadal del 1971 i la Pasqua del 1972, està protagonitzada per en Russ, un pastor protestant de mitjana edat que desitja una feligresa, la Frances, la seva dona, la Marion, sempre amb un retret a punt de sortir dels llavis, els fills, els adolescents Perry i Becky, l'universitari Clem i el petit Judson, que observa l'esmicolament de la família des de la cuirassa de la infantesa.

Tres nits fora de casa


 Sinopsi:

Una reflexió sobre els cinquanta, una època de la vida on sembla que ja està tot fet, però que ens permet mirar enrere per tornar a començar.

Marta Romagosa narra la història d'un grup de dones, amigues totes, que a l'estiu es troben. Tres nits fora de casa ambienta l'amistat d'aquestes amigues en èpoques diverses de la seva vida. L'autora ens parla del que és ser una dona d'uns 50 anys ara, del mirall deformant de l'expectativa i la il·lusió de la joventut vers la realitat de la maduresa.

Mamá para cenar


 Sinopsi:

Després de parlar de mares sobreprotectores i de déus sense ànima a Lamentaciones de un prepucio, Shalom Auslander va encara més enllà i signa una sàtira hiperbòlica, però tremendament encertada, divertida i també trista, de com gestionem la nostra memòria familiar i el nostre dolor i els nostres diners, els que ens quedem al món quan algú important se'ns mor.

Incertidumbre


 Sinopsi:

Un pis heretat. Una parella amb un projecte en comú. Unes estranyes aparicions que ho poden destruir tot. Creus amb les senyals?

El director teatral Miguel Alcantud construeix amb èxit, una novel·la vibrant que juga amb el lector en una espiral frenètica on res és el que sembla i tot pot passar.


Tierra de invierno


 Sinopsi:

Vigília de Nadal a Copenhaguen. Al mercat nadalenc de Nytorv es produeix una explosió que provoca una massacre. Després dels primers moments de confusió la ciutat es tanca i es posen tots els sistemes en alerta. Les primeres investigacions corroboren que l'explosió ha estat causada per una bomba.

Maldita Roma. La Conquista del poder de Julio César

  Sinopsi: En aquesta nova entrega de la saga sobre Juli César, el lector es submergirà en la història de Roma i en la ment del primer César...